Κάθε που κουράζεται η ψυχή από τα τόσα της ζωής ταξίδια, αρχίζει η ποίηση κι αναβλύζει απ' τα εσώτερά μας και οι στίχοι πλέκουν ένα δίχτυ ασφαλείας να μας σώσει από το βάραθρο του χάους κάθε που πηδάμε στο κενό...

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Σε Έντυσα Έρωτα





Και σ’ αυτό το βιβλίο της η Ποιήτρια Σταυρούλα Δεκούλου, υφαίνει τους στίχους της με την απαράμιλλη τέχνη της και την πειθαρχία στους κανόνες, της ποιοτικής φόρμας που χρησιμοποιεί, αυτής της γυμνής από ρίμα και μέτρο αυστηρό και βαδίζει στους δρόμους της «Πόλης των Ιδεών», ελεύθερους από κάθε είδους χνάρια….
Δεν πισωπατεί δηλαδή στα χνάρια άλλων ποιητών. Ανοίγει δικούς της δρόμους, γιατί μπορεί.
Εγώ, εκεί τη συνάντησα... Της άπλωσα το χέρι...
Τη θαύμασα γαρ. Την αγάπησα... Την είπα κόρη μου...
Έκτοτε με ντύνει ποίηση, ολομέταξη και πολυτελή.
Και προχωράμε μαζί, Μάνα και Κόρη.
Μαζί πηγαίνουμε στης Πόλης μας την εκκλησιά.
Μαζί δροσίζουμε της γης τους διψασμένους για τραγούδια.
Μαζί διδάσκουμε, υπηρετώντας το «ωραίο» και το «ωφέλιμο».
Εύγε στη Σταυρούλα Δεκούλου και την κατορθωμένη της Ποίηση.
Απολαύστε την και σ’ αυτό το βιβλίο της.
                   
Παναγιώτα Ζαλώνη

Λογοτέχνης της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κρίσεως Νέων Μελών), Διευθύντρια του Λογοτεχνικού Περιοδικού ΚΕΛΑΙΝΩ
20/11/2020



Η δεύτερη ποιητική συλλογή μου, Σ' έντυσα έρωτα, από τις εκδόσεις Βεργίνα, είδε το φως στις 20 Νοεμβρίου 2020. Γεννήθηκε για να περιγράψει με έντονα χρώματα τη λαχτάρα του φιλιού και τη μοσχοβολιά γαζίας στον κόρφο. Κάποια από τα ποιήματα που περιλαμβάνει έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν ήδη στο εξωτερικό μέσω της ποιητικής συλλογής Mes Amies, των εκδόσεων Βεργίνα με ανθολόγο την Παναγιώτα Ζαλώνη.

Το έργο αυτό κλείνει μέσα του εκτός από τα λόγια της Παναγιώτας Ζαλώνη, την φωτογραφική ματιά του εκλεκτού φωτογράφου Παναγιώτη Γραμματικάκη, ενώ το εξώφυλλο είναι επιμέλεια του φίλου και συνεργάτη μου Άγγελου Μαρίνου.

Η ποιητική αυτή συλλογή εκτός από τη θέση της στην καρδιάς σας έρχεται να προσφέρει και κάτι ακόμα. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν όπως έγινε και με την πρώτη μου ποιητική συλλογή, Στον Αστερισμό του Ιβίσκου, στο Άλμα Ζωής για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.

Σας ευχαριστώ θερμά που με συντροφεύσατε και σε αυτό το ταξίδι.

 

Μετά τιμής και αγάπης

Δεκούλου Σταυρούλα 

12 σχόλια:

  1. Παρακολουθώ εδώ και καιρό το πέταγμά σου. Όχι μόνο στους δρόμους της ποίησης και της δημιουργίας. Αλλά και στο δρόμο της κοινωνικής αλληλεγγύης και της προσφοράς. Και αυτό, για μένα, είναι ένα ακόμα πιο σπουδαίο σκαλοπάτι στα βήματά σου στην καταξίωση της ανθρωπιάς.
    Τι να πω κοπέλα μου παρά να χαίρομαι να σε ακολουθώ.
    Την καλησπέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξέρω πως παρακολουθείς και πως δεν λησμονεις να στολιζεις το σπιτικό μου με την παρουσία σου και την προσοχή σου ακόμα κι αν εγώ λόγω των όσων συμβαίνουν απέχω από το blogging καιρο τωρα. Και σε ευχαριστώ πολύ που πάντα νοιάζεσαι και ρωτάς.
      Την αγάπη μου 🌷

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραίο το σπιτικό σου Σταυρούλα μου. Καλορίζικο. Μου αρέσει πολύ. Μπήκα να δω το newsletters σου και δεν το βλέπω ώστε να παίρνω τις ενημερώσεις σου. Οι ποιητικές σου συλλογές είναι υπέροχες και εύχομαι να φτάσεις στα αστέρια ψηλά επειδή το αξίζεις
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Άννα μου. Χαίρομαι ιδιαίτερα που σου αρέσει. Δεν έχω προσθέσει newsletter. Εγώ βλέπω τους φίλους από το blog roll του μπλογκερ. Θα το προσθέσω αν αυτό σας διευκολύνει.
      Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου. Καλό σου βράδυ.
      Καλή δυναμη με αγάπη και υγεια ❤️🙏🌷

      Διαγραφή
  3. Ένα ακόμη λιθαράκι στο βωμό της τέχνης του λόγου με την προσωπική σου σφραγίδα γεμάτη ευαισθησία, αληθινή και υπέροχη όπως πάντα.
    Μια μαγική γραφή που απογειώνει το ταξίδι με τρόπο ποιητικό όσο και ανθρώπινο, σε παίρνει μαζί της, σε αφήνει να σκεφτείς, να ονειρευτείς, να αναπολήσεις. Ο στίχος σου γίνεται εμείς, θαρρείς πως γράφτηκε για σένα. Έτσι το νιώθεις!
    Σταυρούλα μου συγχαρητήρια! Αξίζεις περισσότερα από δυο καλά λόγια!
    Καλοτάξιδο το βιβλίο σου και πάντα επιτυχίες!
    Να είσαι καλά!
    Με την αγάπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου Αννα, ακριβή μου Άννα... έχεις ένα τρόπο να υγραινεις τα μάτια μου με τα γλυκά σου λόγια...
      Δεν ξέρω αν φτάνει το ευχαριστώ για να σου ανταποδώσω την αγκαλιά που νιώθω ότι μου χαρίζεις... το λέω όμως και το εννοώ.
      Την αγάπη μου όλη ❤️

      Διαγραφή
  4. Μιά "τυχαία" συνάντηση ήταν οι πνοές μας. Κι εκεί μπήκε το φως σου να στολίσει κάθε ομορφιά. Γιατί συνατηθήκαμε σ' αυτό τον κήπο με τ' αγαπολούλουδα και τον Έρωτα, μικρό παιδί να βγαίνει στους δρόμους και να τοξοβολεί για να μοιράσει έρωτα και χαρά. Εύγε σου. Καλοτάξιδο να γίνει καθώς κι εσύ μια φωτεινή μεγάλη χαρά είσαι. Ανθρωπιά και χαρά είναι τα δώρα που μας μοιράζεις. Σ ευχαριστώ... και ναί το θέλω να το αγκαλιάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέρες τώρα σκορπάς άνθη κερασιας τριγύρω μου κι εγώ χορεύω στην άνοιξή τους. Δεν είναι απίστευτο; Στην καρδιά του χειμώνα;
      Σε αγαπώ.
      Σε ευχαριστώ πολύ που είσαι εδώ ❤️

      Διαγραφή
  5. Καλή επιτυχία (δεδομένη) στο νέο "πέταγμα"!🌺

    Ωραία δουλειά, ωραίο εξώφυλλο, ωραίος σκοπός..🌷

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Πετράδι μου. Τούτο μου το παιδί έγινε ακριβώς όπως το φαντάστηκα.
      Σε ευχαριστώ πολύ για όλα ❤️

      Διαγραφή
  6. Συνέχισε να τραγουδάς την ζωή, τον έρωτα με ομορφιά να ντύνεις,με τις νότες της ψυχής σου την αγάπη να μελοποιεις και υπόσταση στις σκέψεις μας να δίνεις.Χαρα μου και τιμή η γνωριμία μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και δική μου αγαπημένε άγνωστε.
      Τι όμορφος στιχουργικός χαιρετισμός. Καλημέρα μας, 🌷

      Διαγραφή