Κάθε που κουράζεται η ψυχή από τα τόσα της ζωής ταξίδια, αρχίζει η ποίηση κι αναβλύζει απ' τα εσώτερά μας και οι στίχοι πλέκουν ένα δίχτυ ασφαλείας να μας σώσει από το βάραθρο του χάους κάθε που πηδάμε στο κενό...

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Μια φορά ... κι έναν καιρό "Το κορίτσι και ο Δράκος"


Κατά καιρούς με απασχολούσε η σκέψη τι να κάνω με τα παραμύθια μου. Να τα εκδώσω, να τα ανεβάσω στο blog, να τα εικονογραφήσω ή όχι; Να τα παρουσιάσω; Σήμερα λοιπόν αποφάσισα να τα ανεβάσω στο YouTube με τη φωνή μου και εικόνες από το διαδίκτυο. Σκέφτηκα ότι έτσι θα είναι πιο εύκολα προσβάσιμα και σίγουρα χωρίς να κοστίζουν τίποτα σε κανέναν παρά λίγο από τον χρόνο του. Αν λοιπόν σας περισσεύει κι εσάς λίγος χρόνος, κοπιάστε για ένα παραμύθι. Και όσο ακούτε...κάντε και μια εγγραφή στο κανάλι μου, ώστε να ενημερώνεστε για κάθε νέο παραμύθι που θα ανεβαίνει. 


Καλή σας ακρόαση, καλή χρονιά σε όλους! 


11 σχόλια:

  1. Α ναι θα συμφωνήσω Σταυρούλα! πολύ καλή ιδέα. Και θα την έλεγα και πολύ δύσκολη. Η μουσική απόδοση ενός παραμυθιού, σε συνδυασμό με την αφήγηση, είναι ένα δύσκολο εγχείρημα.
    Το έβαλα να το ακούσω. Δεν διστάζω και το ξέρεις, να προσεγγίσω οτιδήποτε φέρει την υπογραφή σου. Με άγγιξε με μιας. Η μουσική, η απαγγελία. Η ζεστασιά της φωνής σου είναι χαρακτηριστική. Και το παραμύθι, αυτό καθ΄ εαυτό εξαιρετικό.
    Μπράβο κορίτσι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα αγαπημένε μου.
      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα ζεστά σου λόγια.
      (Ούτε χρόνια πολλά δεν σου έγραψα, αλλά έχεις το όνομα του μπαμπά. Όπως κατάλαβες αλάτι στις πληγές η προχτεσινή μέρα. Να σε χαιρόμαστε)
      Νομίζω πως τα παραμύθια βρήκαν τελικά τον τόπο τους και τον τρόπο τους να βγουν από τα συρτάρια. Όσο περνά η ώρα, σκέφτομαι ότι αυτό τα κάνει πιο προσβάσιμα από κάθε άλλη απόφαση που θα έπαιρνα.
      Το "Μια φορά ... κι έναν καιρό" λοιπόν ήρθε για να μείνει.
      Σε φιλώ

      Διαγραφή
  2. Έχουμε ανάγκη μέσα από τους ανέμους και τις θύελλες των καιρών να κρατηθούμε από παλιές καλές στιγμές. Και πόσο όμορφο αυτή την αισιοδοξία να τη βρίσκεις μέσα από μια μουσική υπόκρουση, μια τρυφερή, γλυκύτατη, σχεδόν εφηβική φωνή και την αγάπη, τη μοναδική γέφυρα για να πλησιάσεις την ψυχή των άλλων, που μόνο στην καθαρή ψυχή ενός παιδιού τη βρίσκεις. Το σκοτάδι των ματιών δεν μπορεί να καλύψει το φως της ψυχής όπου υπάρχει η αγάπη. Στο Μικρό Πρίγκιπα διαβάζουμε «βλέπουμε μονάχα με την καρδιά, τα μάτια δεν βλέπουν την ουσία» Με πολύ έξυπνο τρόπο περνάς το μήνυμα της αγάπης, της φιλίας, της διαφορετικότητας. Υπέροχο παραμύθι!
    Σ’ ευχαριστούμε Σταυρούλα μου!
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη μου Άννα.
      Όταν κάποτε το Μαγικό Μανιτάρι, πήρε το πρώτο βραβείο στην ΕΤΕΠ Κερατσινίου, σε έναν πολύ αξιοπρεπή λογοτεχνικό διαγωνισμό, στάθηκα εκεί ψηλά στην εξέδρα και είπα πως για να μπορεί να γράψει κάποιος παραμύθια πρέπει να έχει νιώσει την αγάπη και την θαλπωρή της οικογένειας, να έχει φάει σπιτικά μπισκότα και να του έχουν χαϊδέψει τα μαλλιά να κοιμηθεί. Απέναντί μου είχα τον πατέρα μου και τη μητέρα μου, που κρατούσαν το τρίτο μου παιδί αγκαλιά που ήταν τότε 3μιση μηνών. Τους αφιέρωσα λοιπόν αυτό το βραβείο, λέγοντας πως γράφω όσα με έκαναν να ονειρευτώ... γράφω για την αγάπη τους!
      Ο πατέρας μου έφυγε από τη ζωή το καλοκαίρι, στην αγκαλιά μου, ενώ ήμαστε οι δυο μας και το μόνο που μπορώ να κάνω για να γλυκάνω λίγο την πληγή του ακρωτηριασμού είναι να ζωντανέψω τα παραμύθια και μαζί τις στιγμές που μου χάρισε. Και με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να τα ακούσουν και όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα αγοράς ενός βιβλίου. Πιο πολλά παιδάκια, πιο πολλή αγάπη, πιο μεγάλη αγκαλιά στον ουρανό...

      Σε φιλώ με αγάπη και σε ευχαριστώ για όλη σου την προσοχή και τη γλύκα του λόγου σου.

      Διαγραφή
    2. Το ξέρεις γράφουμε από εσωτερική ανάγκη. Ανυψώνεται η ψυχή μέσα απ’ τη δύναμη του λόγου. Κι όταν ησυχάζεις κι έρχονται στο νου οι ψυχές, δεν υπάρχει πριν και μετά, ούτε όρια, ούτε χώρος, παρά μόνο της καρδιάς και της αγάπης οι αναμνήσεις. Πόσο ωραίο είναι να μπορείς να θυμάσαι, να μπορείς να σηκώνεις τις οδύνες μιας απώλειας, με όποιο τρόπο. Έτσι τους προσφέρεις την αιωνιότητα και το φως που έχει τόσο ανάγκη η ψυχή τους. Να θυμάσαι Σταυρούλα μου, να μετουσιώνεις την λάμψη της κάθε στιγμής που σε σημάδεψε σε μνήμη και τότε ο χρόνος θα γαληνέψει το φυλλοκάρδι και θα γιατρέψει τις πληγές.
      Θα είναι περήφανος παππούς όταν τον θυμάσαι χαμογελώντας. Καλόν Παράδεισο να έχει και σεις να έχετε την ευχή του!

      Διαγραφή
    3. Της καρδιάς και της αγάπης οι αναμνήσεις....
      Οπως ακριβώς το ειπες!
      Καλό μεσημέρι αγαπημένη μου.
      Καλό Σαββατοκύριακο ❤️

      Διαγραφή
  3. Τυχερά τα παιδιά που μεγαλώνουν με παραμύθια Σταυρούλα μου, είναι αυτά που γεμίζουν με τρυφερότητα και αγάπη τις καρδούλες τους!
    Ενα από αυτά τα όμορφα παραμύθια, είναι και το δικό σου, ακούγοντας το και ας είμαι πια προγιαγιά, τα ίδια συναισθήματα ένιωσα, πως όπου υπάρχει η αγάπη βλέπουν τα μάτια της καρδιάς! εκείνη ξέρει!
    Σταυρούλα μου, πολύ ωραία η ιδέα σου...να είσαι καλά και να έχεις μια όμορφη και ευλογημένη χρονιά!! φιλιααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα Σμαραγδένια μας.
      Πολύ χάρηκα που σου άρεσε.
      Το ότι είσαι προγιαγια μετράει τριπλά η αξία της γνώμης σου.
      Ολογλυκα φιλια.
      Καλό Σαββατοκύριακο ❤️

      Διαγραφή
  4. Τι ωραία ιδέα!
    Έκανα εγγραφή, ενεργοποίησα και το κουδουνάκι 😉
    και ω! Τι ωραία, τρυφερή φωνή! Όμορφη απαγγελία! ♥
    Μπράβο ρε κορίτσι, πολυτάλαντο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Αριστάκι μου, καλή εβδομάδα!
      Τι έκπληξη κι αυτή, το γλυκό σου πρόσωπο κάτω από το παραμύθι.
      Θα ανέβουν όλα τα παραμύθια στο ΥouTube...
      Μέχρι στιγμής ήταν η καλύτερη κίνηση που έχω κάνει.
      Σ' αγαπώ και σε ευχαριστώ πολύ ♥♥♥

      Διαγραφή