Κάθε που κουράζεται η ψυχή από τα τόσα της ζωής ταξίδια, αρχίζει η ποίηση κι αναβλύζει απ' τα εσώτερά μας και οι στίχοι πλέκουν ένα δίχτυ ασφαλείας να μας σώσει από το βάραθρο του χάους κάθε που πηδάμε στο κενό...

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

LIEBSTER BLOG AWARD

Είχα την μέγιστη τιμή να δεχτώ από την  Πεταλούδα ένα πολύ κομψό και ξεχωριστό βραβείο που για μένα αναγάγεται σε βραβείο προσοχής. Ένας άνθρωπος δηλαδή ήρθε στο σπιτικό μου και φώτισε τον δρόμο του και για άλλους συνοδοιπόρους. Το βραβείο αυτό έχει σκοπό να κάνει γνωστά μπλογκς που ακούμπησαν την καρδιά μας και ταξίδεψαμε μαζί τους. Μας δίνονται δέκα ερωτήσεις τις οποίες πρέπει να απαντήσουμε και στη συνέχεια να δώσουμε τη σκυτάλη σε άλλα δέκα μπλογκς  για να υποδεχτούν κι αυτά τους αναγώστες μας.  Το μοναδικό όριο είναι να έχουν κάτω από διακόσιους οπαδούς (κι αυτός είναι όπως καταλαβαίνετε Μαρία μου, Αριστέα μου, Πέτρα μου, Ρούλα μου,  ο λόγος που δεν κρατώ πανό που γράφουν τα ονόματά σας)
Παμε λοιπον, με τις ερωτησεις:

1. ‘Εχετε σκεφτεί ποτέ  ν’ αλλάξετε το όνομα του μπλογκ σας;

Οχί, το αραξοβόλι μου είναι αυτό ακριβώς που λέει... εκεί αράζουν οι λογισμοί μου και συνδιαλλέγονται με την ψυχή μου και τ’ άπειρο.

2.Πόσο έχει αλλάξει η κάθε σας μέρα από την πρώτη φορά που πατήσατε το πλήκτρο Δημοσίευση;



Αρκετά θα έλεγα. Νιώθω σαν ένας ζωγράφος που τελειώνει το έργο του και το κρεμά μεγαλόπρεπα στο τοίχο της γκαλερί του ή τον αφήνει να ρεμβάζει πάνω σε ένα καβαλέτο. Είναι απίστευτη αίσθηση όταν ακούς το κουδουνάκι στην είσοδο και κάποιος έρχεται να δει τι έγραψες. Μη γελάτε ! Δεν είναι μόνο όσοι σχολιάζουν ... είναι και όσοι έρχονται και βλέπουν σιωπηλά. Είναι κι αυτοί μάτια που χάιδεψαν τη δημιουργία σου και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό.

3. Όταν δεν έχετε έμπνευση, πού καταφεύγετε για να τη βρείτε και να αλλάξει η διάθεσή σας;

Όταν δεν έχω έμπνευση απλά δεν γράφω. Εξάλλου κατ’ εμέ η γραφή δεν πρέπει να είναι απαραίτητα τακτική. Γράφω όταν έχω κάτι να πω ή θέλω κάτι να εκφράσω.

4. Έχετε σκεφτεί να ασχοληθείτε επαγγελματικά με το μπλόγκινγκ;

Δεν θα μπορούσα να βάλω τιμή στην ψυχή μου, οπότε όχι !

5. Ποια είναι η γνώμη σας για τους  Έλληνες μπλόγκερς σε σχέση με τους ξένους;



Δεν παρακολουθώ ξενα μπλογκς. Όσο για τους Έλληνες  μπλόγκερς, εδώ μέσα γνώρισα υπέροχους, αυθεντικούς ανθρώπους που από μια εικόνα στον υπολογιστή έγιναν όμορφοι σκαριφισμοί της ψυχής μου.

6. Πόσο γεμάτη είναι η μέρα σας; Τι κάνετε στον ελεύθερο χρόνο σας;

Με τρία παιδιά και μια δουλειά με κυλιόμενο ωράριο σ’ ένα δύσκολο τομέα της υγείας η μέρα ως χρόνος δεν μου φτάνει. Όταν τελειώνω με όλα ο χρόνος που απομένει είναι ό,τι χαροποιεί τα παιδιά. Από μια βόλτα ή μια ταινία μέχρι ένα αγαπημένο γλυκό ή κυνηγητό μέσα στο σπίτι. Κάπου εκεί ενδιάμεσα βάζω τις λέξεις σε σειρά και γράφω ποιήματα και παραμύθια είτε για το μπλογκ, είτε για λογοτεχνικούς διαγωνισμούς ή για τα περιοδικά που δημοσιεύω.

7. Σ’ ένα όνειρο πού  θα ταξιδεύατε; Σε ποια χώρα θα ήσασταν και τι θα θέλατε να κάνετε;

Η ιστορία της οικογένειάς μου ξεκινάει πριν το 1500μ.Χ. Ο προ προ προ προ ... πάππους μου ήταν δούκας στη Φλορεντία με το όνομα De Cule.  Θα  ήθελα να πάω πίσω στο χρόνο και να ζήσω την ιστορία του που τον ανάγκασε να φύγει από τη Φλορεντία και να μετοικήσει στο Οίτυλο της Μάνης όπου και έφτιαξε τον τότε πύργο της οικογένειας και έχτισε τη μονή Δεκούλων (εξελληνισμένο De Cule).

8. Το ποτήρι το βλέπετε μισοάδειο η μισογεμάτο;



Μαχόμενη στη δουλειά μου μεταξύ ζωής και θανάτου, χρέος μου είναι σε όσους υπηρετώ να το βλέπω πάντα μισογεμάτο !

9. Διαλέξτε: ελληνική, μεξικάνικη ή ασιατική κουζίνα;

Είμαι θετική στο να δοκιμάζω και να μαγειρεύω τα πάντα, αλλά λατρεύω την ελληνική κουζίνα.

10. Αγαπημένο στυλ διακόσμησης;

Στο σπίτι μου έχω δερμάτινους αναπαυτικούς καναπέδες σε άσπρο χρώμα, μια γυάλινη τραπεζαρία, ενώ τους τοίχους και τους άλλους χώρους στολίζουν πίνακες, ξυλόγλυπτα και κεριά. Αγαπημένο μου σημείο του σπιτιού ο χώρος μπροστά από το τζάκι όπου βρίσκονται και πολλές ζωγραφιστές πέτρες, αλλά και όλες οι ποιητικές συλλογές και μυθιστορήματα των φίλων μου.



Θα ήθελα κι εγώ τώρα να φωτίσω τα μονοπάτια που οδηγούν στα παρακάτω μπλογκς ...
Cinefil

... εγώ ταξίδεψα μαζί τους κι εύχομαι να το κάνετε κι εσείς ! 
Ούριος άνεμος στο ταξίδι σας!

26 σχόλια:

  1. Γλυκεια μου Σταυρουλα!!
    Σε ευχαριστω που τοσο αμεσα ανταποκριθηκες στο καλεσμα μου!
    Οι απαντησεις σου με εκαναν να σε εκτιμησω ακομα βαθυτερα και να συνειδητοποιησω με χαρα ποσο μοιαζουμε!
    Ωστε ευγενικη καταγωγη;;; Υπεροχο να εχεις μια τετοια ιστορια! Κληροδοτημα λοιπον... καπου μεσα σου βρισκονται ολες οι ομορφες ιστοριες με δρακους και ιπποτες και πριγκιπες, μεσα στο αιμα σου!
    Οσο για τη μεγιστη τιμη... ολη δικη μου! Για τους υπεροχους, ΥΠΕΡΟΧΟΥΣ ανθρωπους που εχω γνωρισει μεσα στην μπλογκογειτονια!
    Να εισαι καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστινάκι μου, σε ευχαριστώ για το όμορφο ταξίδι που ξεκίνησες και για τη σκυτάλη που μου παρέδωσες να μοιράσω σε άλλους φίλους ... είσαι ένα υπέροχο πλάσμα και η ομορφιά της ψυχής σου μεγαλόπρεπα αποτυπώνεται στη γραφή σου. Εύχομαι όλα σου τα βήματα να είναι φωτεινά και τα φτερά σου να σε ταξιδέψουν σε κάθε άκρη αυτού του κόσμου !
      Την αγάπη μου !

      Διαγραφή
  2. Ωραίες απαντήσεις! Ακριβώς η εικόνα που έχω για σένα μέσα στην καρδιά μου Σταυρούλα! Και δεν συμβαίνει πάντα ...μπήκες με την πρώτη να ξέρεις!!!
    Να μην στενοχωριέσαι... τα έχω παίξει όλα τα μπλογκοβραβεια της γειτονιάς (ένα φεγγάρι που λες είχαμε γεμίσει.... και τα έχω πει όλα! ☺)
    Μμμ είσαι από μεγάλο τζάκι δηλαδή. χεχε για αυτό σου αρέσει να γράφεις παραμύθια; Ζεις μέσα σε κάστρα και ιππότες έτσι :)))
    Σταυρούλα μου .... πόσο χαίρομαι που συναντήθηκαν οι δρόμοι μας!
    Σε φιλώ γλυκά μάτια μου ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα μου....σε αγαπώ πολύ ! Να το ξέρεις !
      Είσαι η αιτία και η αφορμή που υπάρχει αυτό το μπλογκ !
      Των καιρό των ιπποτών του παππού μου :) σίγουρα κάπου εκεί πίναμε τσάι και ρεμβάζαμε στη λίμνη ...φιλιά γλυκά !

      Διαγραφή
  3. Χάθηκε το σήμα του ίντερνετ και μαζί το σχόλιό μου...
    Έλεγα πως μου άρεσαν οι απαντήσεις σου, σου ταιριάζουν!
    Έχω πάρει το βραβείο κι έχω απαντήσει στις ίδιες ερωτήσεις, αλλά θα ανταποκριθώ και σε ευχαριστώ!

    Τα πρώτα ιστολόγια της λίστας είναι και τα δύο του Γιάννη.

    Χρόνια πολλά (νομίζω δεν τα έχουμε πει) με υγεία και αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά Αλεξάνδρα μου...εκ παραδρομής γράφαμε η μια στην άλλη...τα φιλιά μου και την αγάπη μου. Είναι χαρά μου που ανταμωσαν οι δρόμοι μας και όσο σε διαβάζω δεν μου κάνει καμιά εντύπωση αυτό ... απολαμβάνω την ομορφιά της γραφής και της ψυχής σου !

      Διαγραφή
  4. Σταυρούλα μου από μεριάς μου να σε ευχαριστήσω ειλικρινά μέσα απ την καρδιά μου για την μεγάλη αυτή Τιμή σε δύο μάλιστα "σπιτικά" μου εδώ στο διαδίκτυο. Στο "ΣΙΝΕΦΙΛ" και στο "ΗΔΥΠΟΤΟ".
    Είναι πάρα πολύ τιμητικό και αξιόλογο άνθρωποι όπως εσείς εδώ να προσφέρετε τέτοιες διακρίσεις και όμορφες ματιές.
    Χάρηκα και τις ερωτήσεις σου μια προς μια πραγματικά.
    Εννοείται ότι το πανέμορφο και ανθρώπινα ακριβό αυτό δώρο κοσμεί από σήμερα και τα δύο μπλογκς για να το χαίρομαι με την καρδιά μου.
    Σε ευχαριστώ μια ακόμα φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάλε μου Γιάννη, σαν που απάντησα και στον Πέτρο ... εγώ απλά ήθελα να μαρτυρήσω πού απαγκιάζει η ψυχή μου και ταξιδεύουν οι λογισμοί μου !
      Χαίρομαι που ένα στολίδι μου στο μπλόγκς σου θα με θυμίζει :)
      Φιλιά

      Διαγραφή
  5. Ακόμα και μέσα από τις απαντήσεις που έδωσες, κατάφερες να με ταξιδέψεις!
    Η εικόνα που είχα στο μυαλό μου για εσένα, επιβεβαιώθηκε με το παραπάνω!
    Ευγενική ψυχή, όμορφος άνθρωπος, υπέροχη πάστα!
    Σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλα βραβεία, οπότε καλή συνέχεια θα σου ευχηθώ!
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα βραβεία είστε όλοι εσείς λουλούδι μου όμορφο. θα ήθελα να κάνω μιαν ανάρτηση, ένα φωτομπουκέτο με όλους εσάς που κάνατε τη ζωή μου έναν υπέροχο πίνακα με τα χρώματα της ψυχής σας !
      ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ !!!!!

      Διαγραφή
  6. Φώτισες την ψυχή μου με τις απαντήσεις σου Σταυρούλα !! Σε θαυμάζω για την γραφή σου και χαίρομαι να σε διαβάζω , τώρα που μοιράζεσαι στοιχεία δικά σου μας κάνεις κοινωνούς της ζωής σου και είναι τιμή για εμάς !!
    Να είσαι καλά γεμάτη και με απέραντο φως στην ψυχή σου !!
    Καλό ξημέρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλ μου, είδα μια τελευταία ανάρτησή σου και τα λόγια σου ζέσταναν κάθε σπιθαμή της καρδιάς μου. Δεν πρόλαβα να σου γράψω, έρχομαι από κει ξανα. Σε ευχαριστώ για το εδώ σου. Σε φιλώ με αγάπη !

      Διαγραφή
  7. "Νιώθω σαν ένας ζωγράφος που τελειώνει το έργο του και το κρεμά μεγαλόπρεπα στο τοίχο της γκαλερί του ή τον αφήνει να ρεμβάζει πάνω σε ένα καβαλέτο"...ναι, ναι, κι εγώ έτσι νιώθω! Ωραίο πράγμα να κατάγεσαι από την Φλωρεντία..ως την Μάνη, υπέροχες πόλεις και οι δυο! Καλό μεσημέρι Σταυρούλα μου πολλά φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Πετράδι μου, θαρρώ πως πέρασε η ίωση του υπολογιστή. Αν ταλαιπωρείσαι ακόμα και ψάχνεις τεχνικό στείλε μου μήνυμα μήπως μπορώ να σε βοηθήσω...σε φιλώ :)

      Διαγραφή
  8. Διαφωνώ κάθετα, οριζόντια, πλάγια, αμφιθεατρικά και σφαιρικά σε αυτό το "λιγότερο από 200 οπαδούς". Ότι δηλαδή οι "μεγάλοι" μπλόγκερς μας βλέπουν αφ' υψηλού εμάς τους "ασήμαντους";
    Θα πάρω πέτρα λέμε!
    Λευτεριά στα μπλογκς!
    Κάτω τα τραστ!!
    Ξουουουουουου ψωνάρες...!!!

    Τα είπα και ησύχασα.
    Για όσα έγραψες Σταυρούλα δεν θα σχολιάσω, καθότι με κόλλησες στον τοίχο. Σου έχω ξαναπεί ότι και πεζό λόγο να χρησιμοποιείς τον μετατρέπεις σε ποίημα.
    (αντιθέτως με μένα που τα κάνω εξίσου μαντάρα παντού)
    Αλλά δεν έχω καταλάβει τι πρέπει να κάνω εγώ. Πρέπει να το συνεχίσω και να το κάνω πάσα σε άλλους 10; Τα φώτα σας παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Πετρή μου !
      Δεν ξέρω τι θα πει οπαδοί... εγώ φαντάστηκα ότι εννοούσε εγγεγραμμένους στο μπλογκ. Δεν νομίζω ότι έχεις τόσους μόνο...εγώ θεωρώ πως πολλά μάτια σε παρακολουθούν χωρίς να το μαρτυρούν. Ο αριθμός ήταν μόνο μια αφορμή για μένα... η αλήθεια ήταν πως ήταν μια ευκαιρία να δείξω σε κάποιους ανθρώπους που απαγκιάζει η ψυχή και η σκέψη μου και να τους χαρίσω την ευκαιρία να σας γνωρισουν. Θα δεις ότι κάποιοι από τους φίλους μου δεν θα ανταποκριθούν καν στο κάλεσμα, αλλά εγώ παρόλα αυτά θέλω να δειτε έστω και από μακριά τα σπιτικά τους.
      Η συνέχεια έχει ως εξής...απάντας στος δέκα ερωτήσεις και προτείνεις δέκα άλλα μπλογκς !
      Ακόμα κι αν δεν απαντήσεις εγώ θα συνεχίσω να εχω τα πλακάτ ψηλά και τα μεγάφωνα τέρμα ν' ακούγεται η φωνή της ψυχής και της συνείδησής σου. Σε ευχαριστώ για το πολύτιμο της παρουσίας σου !

      Διαγραφή
  9. Xριστός Ανέστη Σταυρούλα μου!
    Και σε ευχαριστώ!
    ΠΡΟΤΕΊΝΩ ...αυτό το τελευταίο :Ακόμα κι αν δεν...
    Να μου το χρεώσεις!!!
    Δεν είναι πως δεν ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα'Απλά παλιότερα είχα αναφερθεί σε ένα θέμα παρόμοιο.
    Αυτή τη χρονική στιγμή..διαρκείας όμως, με καλύπτει το 6 σαν ερώτηση που θα μπορούσα να απαντήσω: Ψάχνω...ελεύθερο χρόνο, φυσικά το ξέρω γιατί,...είμαι ανοδιοργάνωτη και αδιόρθωτη, άρα έχω γνώθι...εαυτού.
    Να είσαι καλά, και ακόμα και αν δεν απαντηθούν οι ερωτήσεις, στο διάβα ...του διάβα μας... έχουν απαντηθεί...όσα θέλουμε να απαντηθούνε!
    Ο καθένας μας όσο μπορεί.με το τάλαντό του, όποιο κι αν είναι!Αρκεί να μπορούμε να ομορφαίνουμε καθημερινά τη ψυχή μας με ομορφιά και αγάπη!
    σε ευχαριστώ!!!Και είναι τιμή μου, για το λίγο διάστημα που σε γνωρίζω!
    φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά Βάρβαρα μου. Δεν θα με στενοχωρήσει η μη ανταπόκριση των φίλων. Δεν θα το πάρω προσωπικά. Ήταν η δική μου απλά αιτία κι αφορμή ν' ανταποδώσω προσοχή και αγάπη σε όσους απλόχερα μου πρόσφεραν τη δική τους.
      Σε φιλώ γλυκά !

      Διαγραφή
    2. Χαίρομαι και σε ευχαριστώ!
      ανταποδίδω!

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα και χρόνια πολλά, Σταυρούλα μου! Καλώς σε βρίσκω στο φιλόξενο χώρο σου.
    Χαίρομαι που κατά την πρώτη μου επίσκεψη εδώ έτυχα σε αυτή σου τη δημοσίευση, γιατί έτσι μου δόθηκε η ευκαιρία να σε γνωρίσω λίγο καλύτερα. Πολύ ενδιαφέρουσες οι απαντήσεις σου.
    Να είσαι καλά, θα τα λέμε! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς όρισες Ελλη μου !
      Το σπιτικό μου ανοίγει διάπλατα τα χέρια του να σε αγκαλιάσει. Η Πεταλούδα μου σκάρωσε αυτό το ομορφο βραβείο κι εγώ είπα πως είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πω δυο λόγια στους επισκέπτες μου !
      Φιλιά πολλά κι από μένα και καλή μας συνέχεια :)

      Διαγραφή
  11. Καλημέρα γλυκιά μου!
    Συγχαρητήρια για το όμορφο βραβείο σου
    Μου άρεσαν πολύ οι απαντήσεις σου και σε μερικες μάλιστα, ταυτιζόμαστε πλήρως.
    Να έχεις μία όμορφη μέρα.
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ Κική μου. Καλά ταξίδια να εχουμε. Φιλιά πολλά κοριτσι μου !

      Διαγραφή
  12. Ακριβή μου Σταυρούλα!!
    Με προσοχή διάβασα τις απαντήσεις σου και με ταξίδεψες από τη Φλωρεντία ως τη Μάνη, σχεδόν με έβαλες στην καθημερινότητά σου!!
    Θέλω να ξέρεις πως τα μάτια μου δε θα βαρεθούν ποτέ να χαϊδεύουν τις δημιουργίες σου!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη μου Μαρία, τα μάτια ξεκλειδώνουν της ψυχής μου το χαμόγελο κάθε που ανταμώνουν τα λόγια σου. Πολλά αγάπης φιλιά !

      Διαγραφή
  13. Αγαπημένη μου Σταυρούλα , τώρα είδα την αξιέπαινη κίνησή σου και συγκινήθηκα. Κατ΄αρχήν χάρηκα για τις απαντήσεις σου στο ερωτηματολόγιο- καθε μια κι ένα ταξίδι. Στην συνέχεια πρόσθεσα στην ζωντανή εικόνα σου, όσα στο διάστημα που είμαστε διαδικτυακοί φίλοι ένοιωσα, μέσα από το αξιόλογο έργο σου. Κι ανακάλυψα , πως η ομορφιά της ψυχής σου φωτίζεται στο πρόσωπό σου. Ανοιχτό βιβλίο, πεντάμορφο. Να΄σαι καλά φίλη μου. Να χαίρεσαι την οικογένειά σου και νά΄χεις πάντα όμορφες εμπνεύσεις. Ευχαριστώ για όλα. ΄Εχεις την εκτίμηση και τον σεβασμό όλης μου της οικογένειας !
    Κνάκαλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή